Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Artikels

Gezondheid

Hoe wordt voedsel besmet?

Onveilig voedsel draagt volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bij aan een slechte gezondheid, waaronder verminderde groei en ontwikkeling, tekorten aan micronutriënten, niet-overdraagbare en infectieziekten en geestesziekten. Wereldwijd wordt elk jaar een op de tien mensen getroffen door door voedsel overgedragen ziekten. Antonina Mutoro, voedingsonderzoeker bij het African Population and Health Research Center, legt uit wat de oorzaak is van voedselbesmetting en hoe we het risico op ziekten kunnen verlagen.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.
Sociaal

​ Hoe scholen en gezinnen klimaatactie kunnen ondernemen door te leren over voedselsystemen

Het nieuws over de klimaatcrisis wijst ons op de dringende noodzaak van drastische wereldwijde veranderingen. Daarom is het niet verrassend dat uit een onderzoek onder duizenden jongeren is gebleken dat de meeste respondenten zich zorgen maken over de klimaatverandering, en dat meer dan 45% zegt dat ze zich dagelijks zorgen maken over de klimaatverandering.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.
Gezondheid

Daarom stinkt uw diepvriezer zo

Heeft u ooit een vieze geur in uw vriezer opgemerkt? Waar komt die vandaan en wat kunt u doen om het probleem te verhelpen? De meeste mensen verwachten dat een vriezer bederfelijke levensmiddelen maandenlang vers en beschermd tegen bederf kan houden. Helaas is dat niet altijd het geval.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.
Milieu

Lokaal voedsel is niet genoeg - we hebben een duurzame overgang in het voedselsysteem nodig

De COVID-19 pandemie, die de tekortkomingen en de kwetsbaarheid van een geglobaliseerd voedselsysteem aan het licht bracht, leidde tot een plotse verliefdheid op lokale consumptie, die door de Québecse regering algemeen werd aangemoedigd als een maatregel om de gevolgen van de pandemie te verzachten. Maar dat alleen is niet genoeg om een duurzaam voedselsysteem te ontwikkelen.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.
Gezondheid

Geef je darmbacteriën wat ze nodig hebben en krijg gelukkigere cellen en een gezonder lichaam.

Voedingsgerelateerde chronische ziekten hebben in de VS een kritiek punt bereikt. Bijna de helft van de bevolking heeft prediabetes of diabetes. Meer dan 40% heeft overgewicht of obesitas. Een op de negen mensen boven de 65 jaar heeft de ziekte van Alzheimer, waarvan onderzoekers de mogelijke rol van voeding onderzoeken. Hun conclusie? Door meer aandacht aan het darmmicrobioom te schenken, kunnen we veel goeds bereiken.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.
Milieu

We moeten stoppen met paling eten

Er zijn maar weinig dieren die de nieuwsgierigheid van de mensheid zo hebben aangewakkerd als de paling (Anguilla anguilla). Tot voor kort leefde deze slijmerige, gladde, slangvormige en ongelooflijk beweeglijke vis in vrijwel alle beken en rivieren in Europa en Noord-Afrika. Vaak waren ze verbluffend talrijk. Niemand wist echter waar palingen vandaan kwamen.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.
Gezondheid

Diepvries- en conservenproducten kunnen net zo voedzaam zijn als verse producten

Door de aanhoudende kosten van levensonderhoud en de tekorten aan groenten en fruit maken veel mensen zich zorgen over hoe ze deze belangrijke voedingsmiddelen in hun dieet kunnen krijgen. Desondanks vermijden veel mensen diepvries- en conservenproducten in de overtuiging dat verse producten uit de supermarkt beter zijn. Nochtans kunnen diepvries- en blikproducten niet alleen even voedzaam zijn als verse groenten en fruit, in sommige gevallen zijn ze zelfs voedzamer.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.
Sociaal

Hoe aardappelen ons verleden, heden en toekomst vormen

Voor zo'n eenvoudig lijkende knol is de aardappel van grote invloed geweest op onze geschiedenis. Maar zullen ze dat in de toekomst ook blijven doen?

FoodUnfolded

Een globaal digitaal platform dat mensen opnieuw verbindt met de oorsprong van hun voedsel en wil inspireren tot een positieve verandering van het voedselsysteem.