Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Artikels

Milieu

Zes dingen die je moet weten over composteerbaar plastic

Tegenwoordig zie je bijna overal composteerbaar plastic bestek opduiken. Composteerbare vorken, messen, lepels en rietjes… In werkelijkheid vergaat veel van dit plastic niet zo vlotjes als je zou wensen, want veel composteerbaar bioplastic kan enkel in een industriële compostfabriek afgebroken worden. Jane Alice Liu, hoofdredacteur van Food Unfolded, verzamelde zes belangrijke feiten over composteerbaar plastic.

Food Unfolded

A global digital platform designed to reconnect people with their food and empower them to change our food system for the better.
Gezondheid

Doorgrond je eigen eetgedrag

Liefst 13 procent van de volwassenen wereldwijd is zwaarlijvig en heeft een BMI van meer dan 30. Je wordt obees omdat je je niet aanpast aan een dikmakende omgeving. Begrijp je de mechanismen van je eetgedrag beter, dan ga je ook beter eten.

Didier Chapelot

Docent aan de Université Paris 13. Hij is gespecialiseerd in de fysiologie van het eetgedrag
Gezondheid

Zit er baksteenpoeder in jouw kruidenmix?

Potjes met kruiden en specerijen bevatten wel eens ingrediënten die daar helemaal niet thuishoren. Zo bevatten oregano en salie wel eens blaadjes van olijfbomen, ontdekten chemici Christopher Elliott en Simon Haughey van de Queen's University Belfast. Hoe dat soort fraude bestreden wordt en hoe je het zelf vermijdt, lees je hier.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.
Gezondheid

Hoe worden vitamine D-supplementen gemaakt?

Vitamine D is betrokken bij diverse processen in ons lichaam, van botontwikkeling tot een sterk immuunsysteem, en biedt volgens recente studies zelfs bescherming tegen het coronavirus. Maar als er zo weinig goede voedingsbronnen van te vinden zijn, waar komt de vitamine D in supplementen dan vandaan?

Food Unfolded

A global digital platform designed to reconnect people with their food and empower them to change our food system for the better.
Milieu

Groentjes groeien slechter zonder bacteriën

Tegenwoordig zijn de meeste plantwetenschappers van mening dat wereldwijde strategieën om de productiviteit van gewassen te verbeteren en de voedselzekerheid te waarborgen, rekening moeten houden met de microben die op planten leven. Plantenbioloog Sheng-Yang He onderzoekt waarom die broodnodig zijn voor de gezondheid van een gewas.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.
Milieu

Uitgevist: wild versus gekweekt

De gemiddelde jaarlijkse stijging in visconsumptie is groter dan die van alle landdieren tezamen. Omdat de vangst uit open zee sinds de jaren tachtig nagenoeg onveranderd is gebleven, trachten telers aan de marktvraag te voldoen door in te zetten op aquacultuur. In dit artikel nemen we drie bekende en frequent gekweekte vissoorten onder de loep en bekijken we het parcours dat ze doorzwemmen vooraleer ze op je bord belanden.

Food Unfolded

A global digital platform designed to reconnect people with their food and empower them to change our food system for the better.

FoodUnfolded® en Eos Tracé kondigen een nieuwe samenwerking aan

Omdat zowel Eos Tracé als FoodUnfolded® ervan overtuigd zijn dat een goede kennis van ons voedsel en de oorsprong ervan een grote invloed kan hebben op onze voedingskeuzes, werd het tijd om de krachten te bundelen.

De coördinatie

Milieu

Onze liefde voor kokosnoot brengt diersoorten in gevaar

De palmolieproductie staat erom bekend dat ze kostbare natuur opslokt. Kokospalmen daarentegen, hebben een veel betere reputatie. Toch brengen ze een groot aantal diersoorten in gevaar, schrijft bioloog Erik Meijaard. Hij deed een studie naar de impact van oliegewassen op de biodiversiteit.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.