Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Artikels

Sociaal

De rotte eieren van de chocolade-industrie

Ook na Pasen is het handig om te weten hoe je een eerlijke chocoladereep uitkiest en welke rotte eieren je beter vermijdt. Deze gids helpt je op weg.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.

Blockchain in de landbouw: de voedselproductie gaat digitaal

Is dit voedingsproduct ethisch ingekocht? Is het gemaakt op basis van duurzame praktijken? Welke weg heeft het afgelegd? Je mag dan nog zoveel informatie opzoeken als je wilt, uiteindelijk moet je er toch maar op vertrouwen dat producten zijn wat ze beweren te zijn. Dat is een probleem. Maar misschien niet lang meer, dankzij blockchain.

Food Unfolded

A global digital platform designed to reconnect people with their food and empower them to change our food system for the better.
Milieu

Waarom een ban op bushmeat averechts kan uitpakken

COVID-19 maakte velen bewust van de mogelijke gevolgen van de consumptie van wilde dieren of bushmeat. Toch kan een ban meer kwaad doen dan goed, schrijft conservatiewetenschapper Hollie Booth.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.
Gezondheid

Wat koken doet met de voedingsstoffen in je eten

Het ligt voor de hand dat het roosteren van een aardappel, het bakken van een eitje of het koken van broccoli in de microgolf de smaak en het uiterlijk van die voedingsproducten verandert. Voor veel voedsel is koken noodzakelijk om het eetbaar of smakelijk te maken, bijvoorbeeld bij rauwe eieren of kip. Voor ander voedsel is stomen, roosteren en bakken puur voor de smaak en de textuur van het eten. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe die processen de voedingswaarde beïnvloeden?

Food Unfolded

A global digital platform designed to reconnect people with their food and empower them to change our food system for the better.
Gezondheid

Lekker slapen, gezonder eten

In de westerse wereld zijn we de afgelopen decennia gemiddeld steeds korter gaan slapen. Tegelijkertijd neemt het aantal gevallen van obesitas toe. Dat is waarschijnlijk geen toeval. Het blijkt dat slaapgebrek onze energiehuishouding in de war stuurt – met alle gevolgen van dien.

Eos Wetenschap

Archief
Milieu

Drie technologieën die klaarstaan om het voedselssyteem te veranderen

De impact van de landbouw op de planeet is enorm en meedogenloos. We gebruiken veertig procent van het geschikte landoppervlak voor akkerland en begrazing. Er loopt meer vee rond op de wereld dan wilde dieren. Elke dag ruimt primair bos plaats voor gewassen en weiland, en elk jaar gaat een gebied zo groot als het Verenigd Koninkrijk verloren. Als de mensheid enige hoop wil koesteren om de klimaatverandering aan te pakken, moeten we de landbouw heruitvinden.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.

Voedsel met menselijke bacteriën

Probiotica zijn gezond en de term doet het uitstekend in de reclame. Maar sommigen gaan net dat stapje verder in hun liefde voor de menselijke darmflora. Zo bestaat er zelfs yoghurt en worst met menselijke bacteriën.

Food Unfolded

A global digital platform designed to reconnect people with their food and empower them to change our food system for the better.

Eten met je oren

Eten kan niet alleen lekker smaken of ruiken, het kan ook lekker klinken. Verkopers en restaurants proberen daarop in te spelen, van krokantere chips tot de ultieme zeevruchten-ervaring.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.