Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Artikels

Milieu

Woestijnvorming: de vicieuze cirkel tussen bodemaantasting en klimaatverandering

Hoewel woestijnvorming vaak ten onrechte wordt gezien als een natuurlijke uitbreiding van woestijnen, wordt woestijnvorming van ooit vruchtbare grond gezien als een van de dringendste milieuproblemen waarmee de moderne wereld wordt geconfronteerd, en treft het landbouwgrond en bodems over de hele wereld. Waardoor worden bodems aangetast en waartoe kan dit leiden als woestijnvorming niet wordt aangepakt?

FoodUnfolded

Een globaal digitaal platform dat mensen opnieuw verbindt met de oorsprong van hun voedsel en wil inspireren tot een positieve verandering van het voedselsysteem.
Gezondheid

Hoe krijg je de voedingsstoffen binnen die je nodig hebt zonder zoveel rood vlees te eten

Als je een roodvleeseter bent, is de kans groot dat je er meer van eet dan je zou moeten. Bij de laatste telling aten Australiërs gemiddeld 81 gram rood vlees per dag.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.
Sociaal

Waarom de wereldwijde drang om voedsel goedkoop te houden onhoudbaar is

Nu de prijzen overal stijgen, voor zo'n beetje alles, is het vooruitzicht van het menselijk lijden dat dit zal veroorzaken, zeer verontrustend. Er zijn voorspellingen dat het aantal mensen in de wereld dat acute honger lijdt - momenteel 276 miljoen - binnenkort met maar liefst 47 miljoen zou kunnen toenemen.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.
Gezondheid

Door de klimaatverandering komt de voedselveiligheid steeds vaker in gevaar

Elk jaar krijgt bijna 1 op de 6 Amerikanen een door voedsel overgedragen ziekte, en sterven er ongeveer 3.000 mensen aan, volgens schattingen van het Centers for Disease Control and Prevention. Picknicks en feestjes waar voedsel urenlang blijft liggen zijn een veel voorkomende bron, maar hittegolven en stroomuitval vormen een andere, stilzwijgend groeiende bedreiging.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.
Milieu

De milieu-impact van wegwerpstokjes

Wegwerphulpmiddelen zoals eetstokjes voor eenmalig gebruik zijn handig, maar ze gaan ten koste van het milieu. De productie ervan verergert de ontbossing en het weggooien ervan vervuilt de stortplaatsen. Hier zijn een paar redenen om te overwegen uw eigen permanente eetstokjes aan te schaffen.

FoodUnfolded

Een globaal digitaal platform dat mensen opnieuw verbindt met de oorsprong van hun voedsel en wil inspireren tot een positieve verandering van het voedselsysteem.
Milieu

Hoe zal een veranderend klimaat de olijfbomen beïnvloeden?

Een van de oudste en meest symbolische teelten van het Middellandse Zeegebied wordt bedreigd door de gevolgen van de klimaatverandering. Wat zullen de stijgende temperaturen en een onstabiel klimaat voor gevolgen hebben voor dit gewaardeerde gewas?

FoodUnfolded

Een globaal digitaal platform dat mensen opnieuw verbindt met de oorsprong van hun voedsel en wil inspireren tot een positieve verandering van het voedselsysteem.
Sociaal

Wat we kunnen leren van oude landbouwsystemen

Boerden beschavingen in de oudheid anders dan wij? Worstelden zij met dezelfde problemen als wij vandaag? In dit interview laat Dr. Shyama Vermeersch haar licht schijnen over de kwestie. Zij is zoöarcheologisch wetenschapper die landbouwsystemen uit het verleden probeert samen te stellen om ons te helpen de voedselsystemen van vandaag beter te begrijpen en te versterken,.

FoodUnfolded

Een globaal digitaal platform dat mensen opnieuw verbindt met de oorsprong van hun voedsel en wil inspireren tot een positieve verandering van het voedselsysteem.
Gezondheid

Waarom lijkt iedereen tegenwoordig voedselintoleranties te hebben?

U zult het zelf al wel gemerkt hebben: een etentje organiseren is moeilijker dan vroeger. Eén vriendin is glutenvrij, een andere zuivelvrij, één kan geen ui eten en nog twee anderen zijn vegetariër. Nemen voedselintoleranties toe? Of horen we er nu gewoon meer over? Onderzoekster Evangeline Mantzioris (University of South Australia) licht toe.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.