Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Artikels van Food Unfolded

A global digital platform designed to reconnect people with their food and empower them to change our food system for the better.
Stuur Food Unfolded een bericht.

Blockchain in de landbouw: de voedselproductie gaat digitaal

Is dit voedingsproduct ethisch ingekocht? Is het gemaakt op basis van duurzame praktijken? Welke weg heeft het afgelegd? Je mag dan nog zoveel informatie opzoeken als je wilt, uiteindelijk moet je er toch maar op vertrouwen dat producten zijn wat ze beweren te zijn. Dat is een probleem. Maar misschien niet lang meer, dankzij blockchain.

Food Unfolded

A global digital platform designed to reconnect people with their food and empower them to change our food system for the better.
Gezondheid

Wat koken doet met de voedingsstoffen in je eten

Het ligt voor de hand dat het roosteren van een aardappel, het bakken van een eitje of het koken van broccoli in de microgolf de smaak en het uiterlijk van die voedingsproducten verandert. Voor veel voedsel is koken noodzakelijk om het eetbaar of smakelijk te maken, bijvoorbeeld bij rauwe eieren of kip. Voor ander voedsel is stomen, roosteren en bakken puur voor de smaak en de textuur van het eten. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe die processen de voedingswaarde beïnvloeden?

Food Unfolded

A global digital platform designed to reconnect people with their food and empower them to change our food system for the better.

Voedsel met menselijke bacteriën

Probiotica zijn gezond en de term doet het uitstekend in de reclame. Maar sommigen gaan net dat stapje verder in hun liefde voor de menselijke darmflora. Zo bestaat er zelfs yoghurt en worst met menselijke bacteriën.

Food Unfolded

A global digital platform designed to reconnect people with their food and empower them to change our food system for the better.
Gezondheid

Nanotechnologie in voeding en verpakkingen

Nanotechnologie kan een heleboel voordelen bieden op het vlak van voeding en voedselverpakking: betere smaak, langere houdbaarheid én gezondere voeding. Maar wat betekent het voor de gezondheid?

Food Unfolded

A global digital platform designed to reconnect people with their food and empower them to change our food system for the better.

Hoe groenten snijden hun voedingswaarde verandert

Wie gezond eten zegt, die zegt groenten. Maar wist je dat de manier waarop je ze klaarmaakt al een invloed kan hebben op de voedingsstoffen die je binnenkrijgt?

Food Unfolded

A global digital platform designed to reconnect people with their food and empower them to change our food system for the better.

Zo wordt voedsel gedroogd

Iedereen gebruikt wel eens poedermelk, rozijnen of zongedroogde tomaatjes, maar hoe worden die producten eigenlijk gemaakt? In dit artikel maak je kennis met een van de oudste bewaartechnieken ter wereld.

Food Unfolded

A global digital platform designed to reconnect people with their food and empower them to change our food system for the better.
Milieu

Zes dingen die je moet weten over composteerbaar plastic

Tegenwoordig zie je bijna overal composteerbaar plastic bestek opduiken. Composteerbare vorken, messen, lepels en rietjes… In werkelijkheid vergaat veel van dit plastic niet zo vlotjes als je zou wensen, want veel composteerbaar bioplastic kan enkel in een industriële compostfabriek afgebroken worden. Jane Alice Liu, hoofdredacteur van Food Unfolded, verzamelde zes belangrijke feiten over composteerbaar plastic.

Food Unfolded

A global digital platform designed to reconnect people with their food and empower them to change our food system for the better.
Gezondheid

Hoe worden vitamine D-supplementen gemaakt?

Vitamine D is betrokken bij diverse processen in ons lichaam, van botontwikkeling tot een sterk immuunsysteem, en biedt volgens recente studies zelfs bescherming tegen het coronavirus. Maar als er zo weinig goede voedingsbronnen van te vinden zijn, waar komt de vitamine D in supplementen dan vandaan?

Food Unfolded

A global digital platform designed to reconnect people with their food and empower them to change our food system for the better.