Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Artikels van FoodUnfolded

Een globaal digitaal platform dat mensen opnieuw verbindt met de oorsprong van hun voedsel en wil inspireren tot een positieve verandering van het voedselsysteem.
Stuur FoodUnfolded een bericht.

Milieu

Bouwen aan een toekomst met gewassen uit het verleden

Achter de bekende velden van tarwe, rijst en maïs ligt een uitgebreid rijk van vergeten gewassen die ons kunnen helpen om enkele van de grootste voedseluitdagingen van vandaag aan te pakken. Die diversiteit herontdekken is niet alleen een reis terug in de tijd - het is een cruciale stap naar een duurzame en voedzame toekomst.

FoodUnfolded

Een globaal digitaal platform dat mensen opnieuw verbindt met de oorsprong van hun voedsel en wil inspireren tot een positieve verandering van het voedselsysteem.
Milieu

De verborgen kosten van garnalen

Garnalengerechten zijn een hoofdvoedsel geworden in veel huishoudens en restaurants over de hele wereld, wat in de afgelopen vijftig jaar heeft geleid tot een explosie van de garnalenproductie met meer dan 600%. Maar aan deze groei hangt een prijskaartje.

FoodUnfolded

Een globaal digitaal platform dat mensen opnieuw verbindt met de oorsprong van hun voedsel en wil inspireren tot een positieve verandering van het voedselsysteem.
Milieu

Microplastic in ons voedsel

Van verpakkingsmateriaal tot wegwerpbestek, het hedendaagse voedselsysteem is niet onbekend met plastic. Het is zelfs zo alomtegenwoordig dat er kleine deeltjes in ons voedsel terechtkomen. Bekend als microplastics, blijven ze vaak onopgemerkt vanwege hun kleine formaat en het gebrek aan detectietechnologie. Laten we eens kijken hoe ze in onze voedselketens terechtkomen en wat we kunnen doen om ze kwijt te raken.

FoodUnfolded

Een globaal digitaal platform dat mensen opnieuw verbindt met de oorsprong van hun voedsel en wil inspireren tot een positieve verandering van het voedselsysteem.
Sociaal

Een oeroude praktijk herontdekt: foerageren in de moderne wereld:

Heb je ooit de zoete smaak geproefd van wilde aardbeien, vers geplukt uit het bos? Die ervaring heeft mijn leven veranderd. Door de eeuwenoude praktijk van het foerageren te beoefenen, kunnen we genieten van gerechten als pesto van wilde knoflook en verse vlierbloesemthee. We kunnen ook mentale helderheid krijgen, een gemeenschapsgevoel en een diepere waardering voor de natuurlijke wereld

FoodUnfolded

Een globaal digitaal platform dat mensen opnieuw verbindt met de oorsprong van hun voedsel en wil inspireren tot een positieve verandering van het voedselsysteem.
Sociaal

Hoe aardappelen ons verleden, heden en toekomst vormen

Voor zo'n eenvoudig lijkende knol is de aardappel van grote invloed geweest op onze geschiedenis. Maar zullen ze dat in de toekomst ook blijven doen?

FoodUnfolded

Een globaal digitaal platform dat mensen opnieuw verbindt met de oorsprong van hun voedsel en wil inspireren tot een positieve verandering van het voedselsysteem.
Sociaal

Mycofobie en de verloren kennis van het schimmelrijk

Als het gaat om wilde paddenstoelen, laat Europa een interessante tweedeling zien in de manier waarop de verschillende landen en culturen ze benaderen. Aan de ene kant zijn er de mycofielen - zij die ervan houden en ze waarderen, aan de andere kant zijn er de mycofoben, die er bang voor zijn. Waarom zijn sommige culturen bang geworden voor de eens zo vereerde wilde paddenstoelen? En hoe kunnen we door ons opnieuw te verbinden met onze landschappen ze weer leren waarderen?

FoodUnfolded

Een globaal digitaal platform dat mensen opnieuw verbindt met de oorsprong van hun voedsel en wil inspireren tot een positieve verandering van het voedselsysteem.
Sociaal

Beïnvloedt de plaats waar je woont je eetgewoonten?

Waar voedsel wordt verkocht wordt niet willekeurig beslist; er zijn veel factoren die bepalen waar je bepaalde levensmiddelen kunt kopen. Maar wat komt bij die beslissingen kijken, en welke gevolgen ze kunnen hebben voor ons eigen gedrag? In dit artikel belichten we hoe die onze gezondheid en de samenleving als geheel kunnen beïnvloeden, en zelfs betere voedselomgevingen kunnen creëren voor de toekomst.

FoodUnfolded

Een globaal digitaal platform dat mensen opnieuw verbindt met de oorsprong van hun voedsel en wil inspireren tot een positieve verandering van het voedselsysteem.
Sociaal

Hoe beïnvloedt de textuur onze manier van eten?

Knapperig, slijmerig, kleverig, fluweelachtig - er is een heel lexicon van woorden om de verschillende texturen van voedingsmiddelen te beschrijven, die onze aangeboren honger naar contrast en variatie weerspiegelen. De markt voor voedingsmiddelen met textuur is naar schatting miljoenen dollars waard, en een verkeerde textuur kan leiden tot levenslange afkeer en afwijzing. En toch wordt de textuur vaak beschouwd als ondergeschikt aan smaak en geur als het erom gaat te genieten van wat we eten - maar is dat wel eerlijk?

FoodUnfolded

Een globaal digitaal platform dat mensen opnieuw verbindt met de oorsprong van hun voedsel en wil inspireren tot een positieve verandering van het voedselsysteem.