Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Tracé van Knoflook

Knoflook is afkomstig uit Centraal-Azië. Hoewel het technisch mogelijk is om hier knoflook te telen, is de knoflookteelt in Vlaanderen erg klein. Een knoflookbol groeit ondergronds. Door zijn sterke smaak is knoflook van oudsher een smaakmaker, al duurde het een tijdje vooraleer hij dat ook in de Lage Landen werd. Over knoflook bestaan veel gezondheidsclaims, maar daar is weinig bewijs voor. Meer feiten over knoflook vind je in dit tracé.

lees het volledige tracé

Tracé van Sinaasappel

De sinaasappel kwam vanuit China via Sicilië en het Iberisch schiereiland in de Lage Landen terecht. Voor de Belgische markt komen verse sinaasappels meestal uit Spanje. De oranje kleur is het resultaat van koude nachten. Je eet beter een hele sinaasappel dan dat je fruitsap drinkt. Meer weten over deze citrusvrucht? Scroll dan eens door het hele tracé.

ontdek het volledige tracé

Tracé van Zoete aardappel

De zoete aardappel is geen familie van de aardappel, maar verwant met de windes. Sinds 2017 wordt hij ook bij ons geteeld. De zoete aardappel is niet alleen erg voedzaam, maar kan ook gebruikt worden om medicijnen te maken tegen hart- en vaataandoeningen. Mogelijk kan de zoete aardappel een rol spelen bij de bestrijding van honger in de wereld. Meer weten? Scroll dan eens door het volledige tracé.

ontdek het hele tracé

Tracé van Broccoli

Broccoli vindt zijn wortels in het Midden-Oosten. Als we broccoli eten, verorberen we de gesloten bloemknoppen. België kweekt jaarlijks ongeveer twee miljoen kilo van de groente. Voor kinderen smaakt broccoli écht anders dan voor volwassenen. Broccolini is een op broccoli lijkende koolvariëteit die malser en langer houdbaar is. Meer weten over broccoli? Je leest er alles over in dit tracé.

ontdek het volledige tracé

Tracé van Paling

De Europese paling is een ernstig bedreigde soort. Tijdens de afgelopen veertig jaar namen haar aantallen af met 98 procent. Om zich voort te planten maken ze een tocht van meer dan 7000 kilometer naar de Sargassozee. Palingen kweken is tot nu toe onmogelijk, de larven leven niet langer dan een paar weken. Meer weten over paling? Scroll dan eens door dit tracé.

ontdek het volledige tracé

Tracé van Wild

In 2020 werden in Vlaanderen 856.338 wilde dieren bejaagd. Het wildseizoen loopt van 15 oktober tot begin januari. Dat heeft meer met traditie te maken dan met de daadwerkelijke beschikbaarheid van het vlees. Wild is de naam die wordt geplakt op alle dieren die bejaagd worden in de natuur. De jacht is in Europa aan strenge regels onderhevig. Zo wil men wildpopulaties beschermen en in stand houden, maar jacht toch mogelijk maken. Meer weten over wild? Je leest het in dit Tracé.

ontdek het volledige tracé