Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Tracé van Kokos

Kokosnoot is eigenlijk geen noot, maar een steenvrucht. Er zijn meer dan honderd kokosvariëteiten. Soms worden kakaken ingezet bij de oogst. Kokos bevat meer verzadigde vetten dan koolhydraten en eiwitten. Het afval van kokos kan als dakbedekking gebruikt worden. Meer weten over kokos? Scroll dan eens door dit tracé en ontdek alles over klapper.

ontdek het volledige tracé

Tracé van Mais

Mais komt oorspronkelijk uit Mexico. Mais wordt geteeld in monocultuur. Mais is een belangrijk basisvoedsel voor veel mensen, maar wordt ook veel verwerkt in veevoer. Je vindt mais in bokalen en blikken, of verwerkt in taco’s en wraps. Mais is ook de basis voor maisstroop, een zoetmiddel dat in allerhande producten gebruikt wordt.

ontdek het volledige tracé

Tracé van Paprika

In België en Nederland telen we paprika's uitsluitend onder glas. De oogst van paprika gebeurt met de hand, hoewel men werkt aan robots die deze taak kunnen overnemen. De vruchtgroente komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en vond via Zuid-Europa de weg naar ons bord. België en Nederland consumeren niet alleen behoorlijk wat paprika’s, maar zijn ook belangrijke producenten. Alles over paprika lees je in dit tracé.

ontdek het volledige tracé

Tracé van Knoflook

Knoflook is afkomstig uit Centraal-Azië. Hoewel het technisch mogelijk is om hier knoflook te telen, is de knoflookteelt in Vlaanderen erg klein. Een knoflookbol groeit ondergronds. Door zijn sterke smaak is knoflook van oudsher een smaakmaker, al duurde het een tijdje vooraleer hij dat ook in de Lage Landen werd. Over knoflook bestaan veel gezondheidsclaims, maar daar is weinig bewijs voor. Meer feiten over knoflook vind je in dit tracé.

lees het volledige tracé

Tracé van Sinaasappel

De sinaasappel kwam vanuit China via Sicilië en het Iberisch schiereiland in de Lage Landen terecht. Voor de Belgische markt komen verse sinaasappels meestal uit Spanje. De oranje kleur is het resultaat van koude nachten. Je eet beter een hele sinaasappel dan dat je fruitsap drinkt. Meer weten over deze citrusvrucht? Scroll dan eens door het hele tracé.

ontdek het volledige tracé

Tracé van Zoete aardappel

De zoete aardappel is geen familie van de aardappel, maar verwant met de windes. Sinds 2017 wordt hij ook bij ons geteeld. De zoete aardappel is niet alleen erg voedzaam, maar kan ook gebruikt worden om medicijnen te maken tegen hart- en vaataandoeningen. Mogelijk kan de zoete aardappel een rol spelen bij de bestrijding van honger in de wereld. Meer weten? Scroll dan eens door het volledige tracé.

ontdek het hele tracé