Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Tracé van Appel

Van alle fruitsoorten kiezen we in België het vaakst voor een appel en van alle appels eten we het vaakst onze eigen Jonagolds. Zijn rode blos heeft de appel te danken aan fenolen. Die er niet alleen voor zorgen dat de appel er aantrekkelijk uitziet, maar ook werken als preventiemiddel tegen allerlei ziektes. 19 procent van de appels is door de cosmetische kwaliteitseisen die consument en retailer opleggen te lelijk, en haalt helaas de supermarkt niet. 

ontdek het volledige tracé

Tracé van Brood

Tarwe vormt in de meeste gevallen de basis voor brood en is na maïs dan ook het meest geteelde graan ter wereld. Brood is voedzaam door de vezels, jodium, vitamine B en mineralen die het bevat. Toch schrappen steeds meer mensen brood uit hun dieet wegens ongezond. Is dat terecht? En hoe wordt brood eigenlijk gemaakt? Lees in het Tracé van Brood alles over onze dagelijkse boterham. 

ontdek het volledige tracé

Tracé van Kippenvlees

Jaarlijks worden er in de Belgische slachthuizen bijna 300 miljoen kippen geslacht. Een Belg eet gemiddeld 15 kilo kip per jaar, 300 gram per week. De kip die we eten is eigenlijk nog een kuiken: in 40 dagen groeide het kuiken van 35 gram uit tot een slachtrijp dier van 2,5 kilogram. Biologische vleeskippen zijn goed voor 0,1 procent van de productie. Zij mogen 80 dagen blijven leven. Een wit stukje kippenvlees is rijk aan B-vitamines en eiwitten en het bevat minder verzadigde vetten dan rood vlees. 

ontdek het volledige tracé

Tracé van Koemelk

België heeft ongeveer een half miljoen melkkoeien, die ieder zo'n 27 liter melk per dag geven. Welke weg legt die koemelk af tot je koelkast en wat is de impact ervan op het milieu, de koe zelf en jouw gezondheid? Je leest het in het Tracé van Koemelk. 

ontdek het volledige tracé

Tracé van Witloof

Binnenkort vind je hier het Tracé van Witloof. 

ontdek het volledige tracé