Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Artikels van The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.

Milieu

Insecten zullen moeite hebben om gelijke tred te houden met de wereldwijde temperatuurstijging – en dat kan slecht nieuws zijn voor de mens

Dieren kunnen alleen temperaturen verdragen binnen een bepaald bereik. De hoogste en laagste temperaturen van dit bereik worden de kritische thermische grenzen genoemd. Als deze grenzen worden overschreden, moet een dier zich aanpassen of migreren naar een koeler klimaat. En dat kan zo zijn gevolgen met zich meebrengen, schrijft doctorandus Hester Weaving (University of Bristol).

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.
Gezondheid

Niet alleen de lage voedingswaarde van ultrabewerkt voedsel is een punt van zorg

In landen als het VK, de VS en Canada maken ultrabewerkte voedingsmiddelen tegenwoordig 50% of meer uit van de geconsumeerde calorieën. Dit is zorgwekkend, aangezien deze voedingsmiddelen in verband zijn gebracht met een aantal verschillende gezondheidsaandoeningen, waaronder een groter risico op obesitas en verschillende chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en dementie.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.
Gezondheid

De psychologie van eten: het is nooit zo eenvoudig als 'goed' of 'slecht'

We denken meestal dat eten eenvoudig is - een biologische reactie op hoe hongerig of vol we ons voelen. Maar eten en genieten is een zeer complex proces. Onze opvoeding, de invloed van anderen zoals familie en vrienden, onze emoties, de media, onze opleiding en onze gezondheidstoestand zijn allemaal van grote invloed op hoe, wat en wanneer we eten. Dan is er nog de manier waarop voedsel wordt gekookt en bereid, onze religieuze overtuigingen en waarden, en onze toegang tot voedsel. Professor psychologie Vivienne Lewis (University of Canberra) werkt rond eetstoornissen en licht toe hoe het brein over eten denkt.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.
Milieu

Het is rijk aan vitaminen en mineralen, maar er zijn meer redenen waarom westerlingen meer zeewier zouden moeten eten

Eetbare zeewieren en algen - of zeegroenten - zijn een groep waterplanten die in de oceaan voorkomen. Kelp, dulse, wakame en zeedruiven zijn allemaal soorten zeewier die worden gebruikt in gerechten op basis van zeewier. En ook wij westerlingen zouden ze meer moeten eten, zeggen onderzoekers Rochelle Embling en Laura Wilkinson van de University of Swansea.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.
Milieu

​Houdbaarheidsdata schrappen kan enorme hoeveelheden voedselverspilling voorkomen – en dit kan nog meer helpen

Voordat een avocado in een Europese supermarkt belandt, heeft hij al 1,3 kilo koolstof in de atmosfeer uitgestoten. Alleen al voor de productie ervan wordt 60 liter water verbruikt. Desondanks wordt de vrucht vaak weggegooid als huishoudelijk afval. Verspilling doet zich voor in elke fase van de voedselvoorzieningsketen, maar huishoudelijk voedselafval is een van de belangrijkste. De houdbaarheidsdatum op producten schrappen zou veel hiervan vermijden, en er zijn nog ingrepen mogelijk.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.
Gezondheid

Hoe krijg je de voedingsstoffen binnen die je nodig hebt zonder zoveel rood vlees te eten

Als je een roodvleeseter bent, is de kans groot dat je er meer van eet dan je zou moeten. Bij de laatste telling aten Australiërs gemiddeld 81 gram rood vlees per dag.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.
Sociaal

Waarom de wereldwijde drang om voedsel goedkoop te houden onhoudbaar is

Nu de prijzen overal stijgen, voor zo'n beetje alles, is het vooruitzicht van het menselijk lijden dat dit zal veroorzaken, zeer verontrustend. Er zijn voorspellingen dat het aantal mensen in de wereld dat acute honger lijdt - momenteel 276 miljoen - binnenkort met maar liefst 47 miljoen zou kunnen toenemen.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.
Gezondheid

Door de klimaatverandering komt de voedselveiligheid steeds vaker in gevaar

Elk jaar krijgt bijna 1 op de 6 Amerikanen een door voedsel overgedragen ziekte, en sterven er ongeveer 3.000 mensen aan, volgens schattingen van het Centers for Disease Control and Prevention. Picknicks en feestjes waar voedsel urenlang blijft liggen zijn een veel voorkomende bron, maar hittegolven en stroomuitval vormen een andere, stilzwijgend groeiende bedreiging.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.