Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Artikels van Judith Stegen

Judith is webredacteur voor Eos Wetenschap.
Stuur Judith een bericht.

Van gist tot boon: alternatieven voor ei zijn op komst

In de schaduw van de opkomst van het veganisme besluiten steeds meer mensen om geen eieren meer te eten. Ze willen niet langer bijdragen aan milieuproblemen of het dierenleed dat de eierindustrie onvermijdelijk met zich meebrengt. Eieren volledig links laten liggen is evenwel niet makkelijk, want ze maken deel uit van onze eeuwenoude culinaire traditie en ze worden als ingrediënt verwerkt in talloze producten. Zowel moderne biotechnologie als huis-tuin-en-keukenmiddeltjes kunnen een alternatief bieden.

Judith Stegen

Judith is webredacteur voor Eos Wetenschap.
Milieu

Stadslandbouw: worden stedelingen de groenteboeren van morgen?

In de stad worden verse producten dikwijls ingevoerd uit verre oorden. Ook de productie gebeurt lang niet altijd milieuvriendelijk. Stadslandbouw kan een duurzaam alternatief bieden. Maar is het genoeg om het groeiende aantal stedelijke monden te voeden?

Judith Stegen

Judith is webredacteur voor Eos Wetenschap.

Van kasplantje tot confituur

De Belg eet gemiddeld 1,6 kilogram aardbeien per jaar en daarmee is de aardbei de op acht na populairste fruitsoort. Hier lees je in het kort welke stappen de rode vrucht aflegt voordat je die in de supermarkt kunt kopen.

Judith Stegen

Judith is webredacteur voor Eos Wetenschap.

Zeven boeiende boeken over voeding

Zoek je een interessant boek over voeding? Eos Tracé selecteerde er zeven: van geschiedenisles aan de hand van bonen tot undercoverwerk in de vee-industrie.

Judith Stegen

Judith is webredacteur voor Eos Wetenschap.

Deze podcasts over voeding mag je niet missen

Zoek je een boeiende podcast over voeding? In dit artikel vind je een vijf aanraders, geselecteerd door Eos Tracé.

Judith Stegen

Judith is webredacteur voor Eos Wetenschap.