Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK
Filter
Milieu Sociaal Gezondheid Dierenwelzijn

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Tracé van Verpakkingen

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Verpakkingen

Waarom je eten verpakt is (en welke impact dat heeft)

Een blikje mais opentrekken, de wikkel van je chocoladereep afhalen of een fles wijn ontkurken: verpakkingen zijn overal. Vroeger was dat niet zo. Wanneer en waarom zijn we alles gaan verpakken? En hoe slecht (of goed) zijn al die verpakkingen eigenlijk? Zijn ze echt nodig of kunnen we ook zonder? En wat met alle claims, logo’s en keurmerken op een verpakking? Je leest er alles over in dit tracé.

artikel

Ingeblikt, ingepakt en gezakt: een korte geschiedenis van voedselverpakkingen

Het komt in blik. Het zit in glas. Er zit een papiertje of een plastic laagje rond. Ons voedsel zit doorgaans ergens in verpakt. Waarom doen we dat? En waar komt het idee vandaan?

Matthieu Van Steenkiste

Journalist - Schrijft over voeding, muziek en film.

artikel

Het probleem met verpakkingen: de impact op het milieu

Verpakkingen zijn handig, verpakkingen zijn nodig. Toch staat al dat papier, plastic en blik steeds vaker in een negatief daglicht. Zwerfvuil is een probleem maar het gaat verder dan dat alleen. Want van productie tot afval hebben plastic, blik en papier een impact op het milieu.

Matthieu Van Steenkiste

Journalist - Schrijft over voeding, muziek en film.

artikel

Wat zijn de alternatieven voor vervuilende verpakkingen?

Verpakkingen waren een vooruitgang. Ze lieten ons toe alles langer te bewaren. Helaas komen ze met een milieukost. Kan het ook anders? Kunnen we duurzamere alternatieven bedenken? En moet dat verpakken écht, of kan het ook wel wat minder?

Matthieu Van Steenkiste

Journalist - Schrijft over voeding, muziek en film.

artikel

Over labels, ingrediënten en Nutri-scores: wat een verpakking je allemaal vertelt

Een ingrediëntenlijst vol foto’s, schreeuwerige kleuren en slogans. Een label dat één of andere vorm van duurzaamheid claimt. Een slogan die 'natuurlijk' schreeuwt. Een verpakking wil je veel vertellen, maar is daar niet altijd helder in. Een poging tot overzicht.

Matthieu Van Steenkiste

Journalist - Schrijft over voeding, muziek en film.

Bronvermeldingen