Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK
Filter
Milieu Sociaal Gezondheid Dierenwelzijn

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Tracé van de Eiwitshift

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van de Eiwitshift

Op naar een duurzame eiwitconsumptie

Ons lichaam heeft eiwitten nodig. In Europa halen we die eiwitten voor ongeveer 60 procent uit dierlijke en 40 procent uit plantaardige voeding. Om onze maaltijden duurzamer en milieu- en diervriendelijker te maken, moet die verhouding op de schop: de eiwitshift. Krijgen we dan nog voldoende eiwitten binnen? Wat zijn de meest voedzame plantaardige initiatieven? En hoe zit het met kweekvlees? Je leest het in dit tracé.

artikel

De kwestie eiwitten: wat zijn ze en waarom hebben we ze nodig?

Je hebt eiwit en eiwitten. Dat in je dagelijkse eitje dat kennen we, maar 'eiwitten', dat is wat vager. Wat zijn ze, en waarom kunnen we niet zonder?

Matthieu Van Steenkiste

Journalist - Schrijft over voeding, muziek en film.

artikel

Waarom we een eiwittransitie nodig hebben: over dierlijke eiwitten, vleesvervangers, en duurzame voeding

Vlees is lekker, en zeker ook voedzaam. Maar we zijn er door de eeuwen heen te veel van gaan eten. Waarom moeten we minderen, en hoe kunnen we die 'eiwittransitie' vorm geven? We zetten het even op een rijtje.

Matthieu Van Steenkiste

Journalist - Schrijft over voeding, muziek en film.

artikel

Op zoek naar alternatieven: hoe kunnen we de eiwitshift vorm geven?

Als we duurzamer willen eten, moeten we het aandeel dierlijke eiwitten in onze voeding terugschroeven. Tegelijkertijd willen we nog altijd alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ons lichaam nodig heeft om te functioneren. Wat zijn de meest voedzame plantaardige initiatieven?

Matthieu Van Steenkiste

Journalist - Schrijft over voeding, muziek en film.

artikel

De kwestie kweekvlees: Heeft het zin om onze eiwitten in een labo te kweken?

Een mens eet graag vlees, maar weet dat hij daarmee de aarde belast. En dus wordt er gezocht naar alternatieven. Zou artificieel vlees een goed alternatief zijn? De kwestie kweekvlees gewikt en gewogen.

Matthieu Van Steenkiste

Journalist - Schrijft over voeding, muziek en film.

Bronvermeldingen