Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Tracé van Kool

Bloemkool is een klassieker, zowel op de akkers als op ons bord. Zowel België als Nederland zijn belangrijke producenten. West-Vlaanderen domineert de Europese markt van diepgevroren groenten, een sector die heel wat bloemkool en andere kolen afneemt. Striktere bemestingsnormen, lage prijzen en de impact van droge, hete zomers stellen de telers voor grote uitdagingen.

ontdek het volledige tracé

Tracé van Snoep

Dropjes, lolly's, nougat, marsepein, toffees en toverballen: de variatie in het snoepschap is eindeloos. De Belg eet jaarlijks zo'n 2,5 kilogram snoep. Waarom snoepen we zo graag en waarom kunnen we er niet mee stoppen? Waar komt al die suiker vandaan en wat geeft een rode, gele of blauwe kleur aan je snoep? Open dit snoepblik en lees alles over je favoriete suikerwaar.

ontdek het volledige tracé

Tracé van Schol

De schol, in Vlaanderen gekend als pladijs, voelt zich uitstekend thuis op de zeebodem, geholpen door zijn asymmetrische bouw waarbij beide ogen zich aan dezelfde zijde bevinden. In België en Nederland wordt veel van deze platvis gevangen en blijft het een populaire vis omwille van zijn neutrale smaak en fijne textuur. Duik mee in de wereld van deze typische Noordzeevis.

Ontdek het volledige tracé

Tracé van Kokos

Kokosnoot is eigenlijk geen noot, maar een steenvrucht. Er zijn meer dan honderd kokosvariëteiten. Soms worden kakaken ingezet bij de oogst. Kokos bevat meer verzadigde vetten dan koolhydraten en eiwitten. Het afval van kokos kan als dakbedekking gebruikt worden. Meer weten over kokos? Scroll dan eens door dit tracé en ontdek alles over klapper.

ontdek het volledige tracé

Tracé van Mais

Mais komt oorspronkelijk uit Mexico. Mais wordt geteeld in monocultuur. Mais is een belangrijk basisvoedsel voor veel mensen, maar wordt ook veel verwerkt in veevoer. Je vindt mais in bokalen en blikken, of verwerkt in taco’s en wraps. Mais is ook de basis voor maisstroop, een zoetmiddel dat in allerhande producten gebruikt wordt.

ontdek het volledige tracé

Tracé van Paprika

In België en Nederland telen we paprika's uitsluitend onder glas. De oogst van paprika gebeurt met de hand, hoewel men werkt aan robots die deze taak kunnen overnemen. De vruchtgroente komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en vond via Zuid-Europa de weg naar ons bord. België en Nederland consumeren niet alleen behoorlijk wat paprika’s, maar zijn ook belangrijke producenten. Alles over paprika lees je in dit tracé.

ontdek het volledige tracé