Iedereen gebruikt wel eens poedermelk, rozijnen of zongedroogde tomaatjes, maar hoe worden die producten eigenlijk gemaakt? In dit artikel maak je kennis met een van de oudste bewaartechnieken ter wereld.
Tegenwoordig zie je bijna overal composteerbaar plastic bestek opduiken. Composteerbare vorken, messen, lepels en rietjes… In werkelijkheid vergaat veel van dit plastic niet zo vlotjes als je zou wensen, want veel composteerbaar bioplastic kan enkel in een industriële compostfabriek afgebroken worden. Jane Alice Liu, hoofdredacteur van Food Unfolded, verzamelde zes belangrijke feiten over composteerbaar plastic.
Vitamine D is betrokken bij diverse processen in ons lichaam, van botontwikkeling tot een sterk immuunsysteem, en biedt volgens recente studies zelfs bescherming tegen het coronavirus. Maar als er zo weinig goede voedingsbronnen van te vinden zijn, waar komt de vitamine D in supplementen dan vandaan?
De gemiddelde jaarlijkse stijging in visconsumptie is groter dan die van alle landdieren tezamen. Omdat de vangst uit open zee sinds de jaren tachtig nagenoeg onveranderd is gebleven, trachten telers aan de marktvraag te voldoen door in te zetten op aquacultuur. In dit artikel nemen we drie bekende en frequent gekweekte vissoorten onder de loep en bekijken we het parcours dat ze doorzwemmen vooraleer ze op je bord belanden.