Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Artikels van FoodUnfolded

Een globaal digitaal platform dat mensen opnieuw verbindt met de oorsprong van hun voedsel en wil inspireren tot een positieve verandering van het voedselsysteem.
Stuur FoodUnfolded een bericht.

Zo wordt voedsel gedroogd

Iedereen gebruikt wel eens poedermelk, rozijnen of zongedroogde tomaatjes, maar hoe worden die producten eigenlijk gemaakt? In dit artikel maak je kennis met een van de oudste bewaartechnieken ter wereld.

FoodUnfolded

Een globaal digitaal platform dat mensen opnieuw verbindt met de oorsprong van hun voedsel en wil inspireren tot een positieve verandering van het voedselsysteem.
Milieu

Zes dingen die je moet weten over composteerbaar plastic

Tegenwoordig zie je bijna overal composteerbaar plastic bestek opduiken. Composteerbare vorken, messen, lepels en rietjes… In werkelijkheid vergaat veel van dit plastic niet zo vlotjes als je zou wensen, want veel composteerbaar bioplastic kan enkel in een industriële compostfabriek afgebroken worden. Jane Alice Liu, hoofdredacteur van Food Unfolded, verzamelde zes belangrijke feiten over composteerbaar plastic.

FoodUnfolded

Een globaal digitaal platform dat mensen opnieuw verbindt met de oorsprong van hun voedsel en wil inspireren tot een positieve verandering van het voedselsysteem.
Gezondheid

Hoe worden vitamine D-supplementen gemaakt?

Vitamine D is betrokken bij diverse processen in ons lichaam, van botontwikkeling tot een sterk immuunsysteem, en biedt volgens recente studies zelfs bescherming tegen het coronavirus. Maar als er zo weinig goede voedingsbronnen van te vinden zijn, waar komt de vitamine D in supplementen dan vandaan?

FoodUnfolded

Een globaal digitaal platform dat mensen opnieuw verbindt met de oorsprong van hun voedsel en wil inspireren tot een positieve verandering van het voedselsysteem.
Milieu

Uitgevist: wild versus gekweekt

De gemiddelde jaarlijkse stijging in visconsumptie is groter dan die van alle landdieren tezamen. Omdat de vangst uit open zee sinds de jaren tachtig nagenoeg onveranderd is gebleven, trachten telers aan de marktvraag te voldoen door in te zetten op aquacultuur. In dit artikel nemen we drie bekende en frequent gekweekte vissoorten onder de loep en bekijken we het parcours dat ze doorzwemmen vooraleer ze op je bord belanden.

FoodUnfolded

Een globaal digitaal platform dat mensen opnieuw verbindt met de oorsprong van hun voedsel en wil inspireren tot een positieve verandering van het voedselsysteem.