Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Artikels van The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.

Milieu

Het is rijk aan vitaminen en mineralen, maar er zijn meer redenen waarom westerlingen meer zeewier zouden moeten eten

Eetbare zeewieren en algen - of zeegroenten - zijn een groep waterplanten die in de oceaan voorkomen. Kelp, dulse, wakame en zeedruiven zijn allemaal soorten zeewier die worden gebruikt in gerechten op basis van zeewier. En ook wij westerlingen zouden ze meer moeten eten, zeggen onderzoekers Rochelle Embling en Laura Wilkinson van de University of Swansea.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.
Milieu

​Houdbaarheidsdata schrappen kan enorme hoeveelheden voedselverspilling voorkomen – en dit kan nog meer helpen

Voordat een avocado in een Europese supermarkt belandt, heeft hij al 1,3 kilo koolstof in de atmosfeer uitgestoten. Alleen al voor de productie ervan wordt 60 liter water verbruikt. Desondanks wordt de vrucht vaak weggegooid als huishoudelijk afval. Verspilling doet zich voor in elke fase van de voedselvoorzieningsketen, maar huishoudelijk voedselafval is een van de belangrijkste. De houdbaarheidsdatum op producten schrappen zou veel hiervan vermijden, en er zijn nog ingrepen mogelijk.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.
Gezondheid

Hoe krijg je de voedingsstoffen binnen die je nodig hebt zonder zoveel rood vlees te eten

Als je een roodvleeseter bent, is de kans groot dat je er meer van eet dan je zou moeten. Bij de laatste telling aten Australiërs gemiddeld 81 gram rood vlees per dag.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.
Sociaal

Waarom de wereldwijde drang om voedsel goedkoop te houden onhoudbaar is

Nu de prijzen overal stijgen, voor zo'n beetje alles, is het vooruitzicht van het menselijk lijden dat dit zal veroorzaken, zeer verontrustend. Er zijn voorspellingen dat het aantal mensen in de wereld dat acute honger lijdt - momenteel 276 miljoen - binnenkort met maar liefst 47 miljoen zou kunnen toenemen.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.
Gezondheid

Door de klimaatverandering komt de voedselveiligheid steeds vaker in gevaar

Elk jaar krijgt bijna 1 op de 6 Amerikanen een door voedsel overgedragen ziekte, en sterven er ongeveer 3.000 mensen aan, volgens schattingen van het Centers for Disease Control and Prevention. Picknicks en feestjes waar voedsel urenlang blijft liggen zijn een veel voorkomende bron, maar hittegolven en stroomuitval vormen een andere, stilzwijgend groeiende bedreiging.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.
Gezondheid

Waarom lijkt iedereen tegenwoordig voedselintoleranties te hebben?

U zult het zelf al wel gemerkt hebben: een etentje organiseren is moeilijker dan vroeger. Eén vriendin is glutenvrij, een andere zuivelvrij, één kan geen ui eten en nog twee anderen zijn vegetariër. Nemen voedselintoleranties toe? Of horen we er nu gewoon meer over? Onderzoekster Evangeline Mantzioris (University of South Australia) licht toe.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.
Gezondheid

Wat maakt rokerige, verkoolde barbecue zo lekker? De chemie van het koken boven een open vuur

Alleen al de gedachte aan de rokerige geuren en bedwelmende smaken van barbecue is genoeg om de meeste monden te laten watertanden. Het is zomer, en dat betekent dat het voor veel mensen barbecueseizoen is. Professor scheikunde Kristine Nolin (University of Richmond) legt uit welke processen schuilgaan achter het grillen.

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.
Milieu

Waarom de nederige peulvrucht het antwoord zou kunnen zijn op Europa's mestverslaving

Erwten, linzen, kikkererwten, bonen en pinda's: als het in een peul zit, is de kans groot dat het een peulvrucht is. Deze onopvallende voedingsgewassen hebben een speciale eigenschap die hen tamelijk uniek maakt in het plantenrijk, stellen drie onderzoekers

The Conversation

The Conversation is een onafhankelijke, non-profit journalistieke website die nieuws en achtergrond afkomstig uit de academische gemeenschap publiceert.