Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Artikels van Marieke van Schoonhoven

Coördinator van Eos Tracé
Stuur Marieke een bericht.

Het verhaal achter de garnaal en andere supermarktproducten

Een jaar of vijf geleden hield ik bij wijze van hobby een spreadsheet bij met scores voor de garnaalkroketten die ik at in brasseries, frituren en op de markt. Wat is de garnaaldichtheid? Is-ie vers? Hoe krokant is de korst? Wat kost-ie? Is de roux niet te melig? Wat voor garnituur zit erbij? 

Marieke van Schoonhoven

Coördinator van Eos Tracé
Sociaal

6 vragen over de cacao-industrie in West-Afrika

De Week van de Fair Trade is in volle gang. Dit jaar staat het erbarmelijke loon van de cacaoboeren in de West-Afrikaanse cacao-industrie centraal. De meerderheid van de boeren in Ghana of Ivoorkust – waar meer dan 60 procent van alle cacao wereldwijd vandaan komt – verdient 67 cent per dag. De boeren leven dus ver onder de armoedegrens. Een vraaggesprek met directeur van Fairtrade België Nicolas Lambert, en regiomanager cacao van Fairtrade Africa Anne-Marie Yao.

Marieke van Schoonhoven

Coördinator van Eos Tracé
Gezondheid

'Superfood bestaat niet, alleen supergedrag'

Voedingsexpert Patrick Mullie is een man met een missie: de Vlaming gezonder laten leven. En zo’n gezonde levensstijl is volgens hem helemaal niet ingewikkeld: een gezond gewicht, dagelijks 30 minuten bewegen, vooral plantaardige voeding eten en niet roken.

Marieke van Schoonhoven

Coördinator van Eos Tracé