Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Artikels van Margot Cassiers

Onderzoeksjournalist
Stuur Margot een bericht.

Sociaal

Van filters tot fruitaroma’s: de Belg holt de waterhypes achterna

Was water vroeger gewoon water, dan heeft de Belgische consument anno 2019 keuzemogelijkheden te over wat soorten water betreft. En daar maken we wat graag gebruik van: waters met speciale smaakjes wonnen de afgelopen jaren aan populariteit, met groeicijfers van zo’n 30 procent per jaar. Maar ook kraantjeswaterfilters doen het goed. De trends tonen een drinkwatersector die economisch en ecologisch in transitie is. 

Margot Cassiers

Onderzoeksjournalist
Dierenwelzijn

Zorgt vegan wijn voor een revolutie in de wijnindustrie?

Wijn wordt gemaakt van druiven en is dus per definitie veganistisch, toch? Wel, niet echt eigenlijk. Het gros van de wijnen wordt immers bewerkt met producten van dierlijke oorsprong. Steeds vaker krijgen wijnen die wél volledig plantaardig zijn een veganistisch certificaat. Speelt die trend in op een groeiend aantal consumenten met een veganistisch dieet, of is er iets anders aan de hand?

Margot Cassiers

Onderzoeksjournalist