Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Tomatenpulpbakje

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Tomaat

Teelt

Tomatenpulpbakje. Bron: Wageningen UR
Milieu

Enkele onderzoekers slaagden erin de vezels van tomatenbladeren en -stengels te gebruiken in kartonnen verpakking. Die restvezels zijn daarin te gebruiken als alternatief voor houtvezels. De hoeveelheid blad en stengels die een teler produceert, blijkt meer dan voldoende om de eigen tomaten te verpakken. De nieuwsoortige verpakking kan ook dienen voor eieren, groenten en fruit.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen