Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

De perfecte tomaat

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Tomaat

Consumptie

De perfecte tomaat

De Amerikaan Allen Stevens ontdekte in de jaren zeventig al dat vooral de verhouding tussen zoet en zuur doorslaggevend is. Zijn beide gehaltes laag, dan smaakt de tomaat waterachtig. Bevat de vrucht veel suiker en weinig zuur, zoals bij een overrijp exemplaar, dan is de smaak veeleer flauw. Minder suiker in combinatie met veel zuur levert dan weer een scherpe smaak op. Maar het beste resultaat krijg je als zowel het suiker- als het zuurgehalte hoog is. Een tomaat moet ook een sappig aroma hebben, gecombineerd met een evenwichtig en hoog zoetzuurgehalte. Maar de fysiologische samenstelling alleen is niet genoeg om topkwaliteit te bereiken. Het gaat ook om het mondgevoel. Een vrucht met een behoorlijk suikergehalte valt soms minder in de smaak, omdat de tomaat bijvoorbeeld erg melig of hard is en een taaie schil heeft.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen