Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Biomelk is (een beetje) gezonder

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Koemelk

Consumptie

Gezondheid

Biomelk is (een beetje) gezonder

Volgens een recente wetenschappelijke studie van verschillende Europese universiteiten is melk van biologische koeien gezonder dan die van de doorsnee melkkoe. Biologische koeien mogen vaker op de wei grazen en krijgen in de stal biologisch voer. Daardoor zaten er 7 procent meer meervoudig onverzadigde vetzuren en 56 procent meer omega-3 vetzuren in de melk van de onderzochte koeien. Meervoudig onverzadigde vetten en meer specifiek omega 3-vetzuren beschermen tegen hart- en vaatziekten. Het gehalte aan verzadigde vetten, die slecht zijn voor de gezondheid, is in beide soorten melk even groot.

Vertaald naar de dagelijkse voeding is het resultaat niet zo spectaculair. Terwijl gewone volle melk 11 procent van de aanbevolen hoeveelheid omega-3 aanlevert, bevat biomelk 16 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Daarbij komt dat volle melk veel verzadigde vetten bevat. Halfvolle of magere melk is dus gezonder, maar bevat wel minder omega 3-vetzuren.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen