Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Verpakt in melk

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Koemelk

Afval

Een verpakking op basis van het eiwit caseïne.
Milieu

Verpakt in melk

Wetenschappers zijn op zoek naar afvalvrije alternatieven voor verpakkingsmateriaal. Een mogelijke grondstof is melk. Dat bevat caseïne, een eiwit dat gebruikt kan worden als basis voor de verpakking. Een verpakking op basis van caseïne is stevig en doorzichtig, net als plastic, maar bio-afbreekbaar en eetbaar. Het materiaal is ook vijfhonderd keer beter in het weghouden van zuurstof en houdt zo het eten langer vers. De onderzoekers voorspellen dat het verpakkingsmateriaal over drie jaar in de winkels ligt.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen