Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Kennismaking met de plofkip

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Kippenvlees

Teelt

Talloze vleeskuikens zitten samen in een groot kippenhok in de bio-industrie. De vogels nemen zo snel in gewicht toe, dat veel van hen niet in staat zijn op hun poten te staan aan het einde van het mestproces.
Dierenwelzijn

Plofkip

Vleeskippen worden op 40 dagen tijd zodanig vetgemest dat ze hun eigen gewicht vaak zelf niet langer kunnen dragen. Daarom werden ze omgedoopt tot plofkippen. De reguliere plofkippen wegen bij aankomst 40 gram en groeien ongeveer 65 gram per dag en dat 40 dagen lang, tot ze hun slachtgewicht van om en bij de 2,2 kilogram bereiken. Het houden van vleeskippen wordt bepaald door een Koninklijk Besluit met als belangrijkste voorwaarde de beperking van de bezettingsgraad. De maximale bezettingsgraad is een vijftiental kippen per m², uitzonderlijk op te trekken naar 19 kippen per m². Kippenhouders moeten eerst een cursus gevolgd hebben met onder meer aandacht voor het welzijn van de kip voor ze mogen starten met een pluimveebedrijf. 

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen