Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Pootafdruk

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Honden- en Kattenvoer

Oorsprong

Bron:
Milieu

Pootafdruk

Een Zwitserse studie die de impact van vijf verschillende huisdieren op het klimaat vergeleek, berekende dat een hond jaarlijks 950 kg CO₂-equivalenten uitstoot, evenveel als een autorit van Zwitserland naar het zuiden van Italië en terug of een derde van alle autoritten van het gemiddelde Zwitserse gezin. Hoe groter het dier, hoe groter de impact. Die van een kat is dan ook maar half zo groot en die van een paard twee keer zo groot. Dat komt omdat grote dieren meer eten en voeding de grootste impact heeft. 

Alles wat bij huisdieren komt kijken werd in kaart gebracht: van voeding, huisvesting, uitwerpselen en autoritten tot diverse aankopen zoals speeltjes. Honden en katten zijn minder grote vervuilers dan paarden, maar in hun totale uitstoot neemt de productie van voeding een veel groter aandeel in, omdat het vleeseters zijn. Voer is goed voor 67 procent van de totale pootafdruk van een hond en 57 procent van die van een poes.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé
Comments

Wij kijken uit naar jouw mening!

Bronvermeldingen