Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Hoe gezond is een oerdieet?

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Bessen

Consumptie

Prehistorische rotsschildering in de grot van Altamira, Spanje
Gezondheid

Hoe gezond is een oerdieet?

Ons lichaam veranderde niet mee met de sterke veranderingen in ons voedingspatroon de voorbije decennia. Aanhangers van het paleodieet eten daarom enkel nog noten, vis, vlees en bessen. Het effect van het dieet op je gezondheid is nog onvoldoende bewezen. Wel wijst wetenschappelijk onderzoek uit dat wie genoeg fruit en groenten eet – meer dan 390 gram per dag – een lagere cholesterol heeft en minder risico loopt op hartziekten en diabetes type 2.

Bessen zijn rijk aan vitaminen, mineralen en vezels die bijdragen tot een goede gezondheid, al zijn ze daarin zeker niet uniek. Genoeg variatie en dagelijks twee à drie porties van 125 gram fruit eten is de officiële richtlijn. Groenten door fruit vervangen is ook geen goed idee omdat ze andere nuttige stoffen bevatten.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen