Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Vers versus diepgevroren

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Kool

Consumptie

Gezondheid

Vers versus diepgevroren

Veel consumenten denken dat diepgevroren groenten minder vitamines en andere nutriënten bevatten dan verse producten. Een imagoprobleem, want wetenschappelijk onderzoek laat een heel ander beeld zien. Groenten zoals bloemkool worden snel na de oogst kort geblancheerd en meteen ingevroren. In tegenstelling tot verhitting en blootstelling aan zuurstof heeft invriezen geen negatieve impact op vitamines, mineralen en micronutriënten. De voedingswaarde tussen diepvries en vers verschilt dus nauwelijks. In sommige gevallen scoren diepgevroren groenten zelfs beter dan hun verse tegenhangers, omdat die in de keten meer in contact komen met licht en lucht. Diepgevroren groenten hebben als voordeel dat consumenten precies kunnen doseren wat ze gebruiken. De rest blijft diepgevroren en bewaart hetzelfde vitaminegehalte.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen