Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Te veel kaas

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Koemelk

Consumptie

We eten meer kaas dan is aanbevolen. Credit: Wikimedia Commons
Gezondheid

Te veel kaas

De gemiddelde Belg overschrijdt met gemak de aanbevolen maximale hoeveelheid kaas. Die ligt op 20 gram per dag, terwijl de consumptie in 2018 32 gram per dag bedroeg. Samen met de 122 milliliter melk, 28 milliliter yoghurt en 42 gram andere zuivelproducten  raken we met een totaal dagverbruik van 224 liter zuivel niet aan de dagelijkse richtlijn (minimum 250 ml en maximum 500 ml). Belgen kiezen blijkbaar ook meer dan vroeger voor streekproducten. Zo aten we in 2018 gemiddeld 17 procent meer Belgische kazen dan Franse, die nog steeds op nummer 1 staan.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen