Volgens een recente wetenschappelijke studie van verschillende Europese universiteiten is melk van biologische koeien gezonder dan die van de doorsnee melkkoe. Biologische koeien mogen vaker op de wei grazen en krijgen in de stal biologisch voer. Daardoor zaten er 7 procent meer meervoudig onverzadigde vetzuren en 56 procent meer omega-3 vetzuren in de melk van de onderzochte koeien. Meervoudig onverzadigde vetten en meer specifiek omega 3-vetzuren beschermen tegen hart- en vaatziekten. Het gehalte aan verzadigde vetten, die slecht zijn voor de gezondheid, is in beide soorten melk even groot.
Vertaald naar de dagelijkse voeding is het resultaat niet zo spectaculair. Terwijl gewone volle melk 11 procent van de aanbevolen hoeveelheid omega-3 aanlevert, bevat biomelk 16 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Daarbij komt dat volle melk veel verzadigde vetten bevat. Halfvolle of magere melk is dus gezonder, maar bevat wel minder omega 3-vetzuren.