Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Separatorvlees

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Kippenvlees

Verwerking

Het gemalen vlees voor de frikandellen wordt in grote bakken opgevangen terwijl een medewerker van de frikandellenfabriek in het Belgische Bocholt toekijkt. Vijftig jaar geleden werd de frikandel uitgevonden. Nu produceert de frikandellenfabriek in Bocholt ongeveer 1 miljoen frikandellen per dag.
Gezondheid

Separatorvlees

Separatorvlees is vlees dat van kippenruggen en karkassen werd geschraapt. Het is dus eigenlijk restjesvlees dat verwerkt wordt in frikandellen, gehaktballetjes, burgers en andere frituursnacks. 

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen