Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Koelen

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Kippenvlees

Verwerking

Koelen

Het is zaak de groente snel te koelen om de bewaring te verzekeren. Ze moet zo snel mogelijk op een temperatuur onder de vijf graden worden gebracht. Dat gebeurt met geforceerde lucht, waarbij koude lucht door de dozen broccoli heen wordt geblazen om ze snel te koelen. Daarna is het zaak om ze koud te houden, dus ook het transport naar de supermarkten gebeurt gekoeld. Zo'n gekoelde broccoli kan tot drie weken lang bewaard blijven.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen