Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Vermeerderingsbedrijven in Vlaanderen

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Kippenvlees

Teelt

In vermeerderingsbedrijven leggen moederdieren eieren die kunstmatig worden uitgebroed.
Dierenwelzijn

Vermeerderingsbedrijven in Vlaanderen

Vlaanderen telde in 2014 ongeveer 114 vermeerderingsbedrijven. Deze bedrijven fokken verschillende kippenrassen die zwaar zijn en snel groeien. De hanen zijn stevig, wat leidt tot ruw paargedrag. Daarom worden de sporen van de hanenpoten vaak weggebrand om wonden bij hennen tijdens het paren te voorkomen. De hennen zijn de moederdieren van vleeskuikens en moeten dus veel eieren produceren. De gebruikelijke legcyclus bij legkippen bedraagt nu circa 60 weken. Op het einde van deze periode leggen ze geen eieren meer of is de kwaliteit van de eieren zodanig gedaald dat die niet meer gewenst zijn op de markt. 

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen