Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Regelgeving voor legkippen

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Kippenvlees

Teelt

Legkippen met vrije uitloop in een volièresysteem
Dierenwelzijn

Legbatterij verboden

Sinds 2012 gelden er nieuwe regels voor legkippen en zijn legbatterijen verboden. De kooi van de legkip moet voorzien worden van zitstokken, strooisel en voeder- en watervoorzieningen. Kooien die aan zulke voorwaarden voldoen worden aangeduid als ‘verrijkte kooi’. In Europa is een verrijkte kooi het wettelijke minimum. 27 procent van de leghennen zit in een volièresysteem. Het volièresysteem bestaat uit een drietal etages waarbij de kippen gemakkelijk van verdieping kunnen wisselen. Ongeveer 13 procent van de Belgische leghennen geniet van een vrije uitloop

De code op eieren geeft aan hoe de kippen gehuisvest worden. 

0 staat voor bio
1 staat voor vrije uitloop
2 staat voor scharrel
3 staat voor verrijkte kooi

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen