In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt.
Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.
Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.
Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product.
Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.
Salmonella enteritidis bacteriecultuur. Deze grote bacteriële kolonie van Salmonella enteritidis groeide snel (62 millimeter in diameter na 16 uur). Salmonella enteritidis is een van de bacteriestammen verantwoordelijk voor voedselvergiftiging, koorts, buikpijn, braken en diarree.
Gezondheid
Wat is salmonella?
Salmonella is een bacterie die in rauwe dierlijke producten zoals vlees, vis en eieren voorkomt. Wanneer mensen op een onhygiënische manier omgaan met levensmiddelen en vlees niet goed bakken, kunnen ze besmet worden door de bacterie.