Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Proefdieren

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Honden- en Kattenvoer

Consumptie

Dierenwelzijn

Proefdieren

Premiummerken zijn niet altijd beter dan huismerken. Je dier moet minder vaak zijn behoefte doen en heeft minder last van winderigheid en vindt het premium eten vaak lekkerder. Dat komt omdat huismerken meestal enkel de aanbevolen voedingsrichtlijnen volgen en premiummerken daarnaast soms testdieren gebruiken om hun recept te toetsen op smaak, acceptatie en verteerbaarheid. De dieren worden meestal goed behandeld. Vaak zijn het proefdieren die uitsluitend voor dit soort onderzoeken worden ingeschakeld. Sommige testcentra doen af en toe beroep op particulieren die hun huisdier vrijwillig opgeven om deel te nemen aan een paar tests. Er zijn wel centra waar het er anders aan toegaat dan je misschien zou willen weten. Soms worden ze onderworpen aan hongertests of spierbiopsie, waarbij kleine stukjes van het spierweefsel worden weggehaald. Daarom worden dit soort testen ook door dierenrechtenorganisaties aangeklaagd. 

Aan de vacht, en de consistentie of hoeveelheid ontlasting kan je zelf al veel opmaken. De meeste voedingsstoffen hebben daar een impact op. Veel ontlasting betekent vaak dat er meer voedingsstoffen worden uitgedreven en je dier ze niet opneemt. Ook een doffe vacht wijst vaak op een tekort. Dat ligt daarom niet aan de kwaliteit van de voeding, maar misschien aan een onderliggend gezondheidsprobleem. In zo’n geval weet de dierenarts wel raad.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen