Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Losse thee, minder CO2

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Thee

Verwerking

Een theeverwerkingsbedrijf in Frankrijk.
Milieu

Losse thee, minder CO2

Dezelfde onderzoekers berekenden dat een kilogram zwarte thee uit Sri Lanka een koolstofvoetafdruk van 32 kilogram CO2 (equivalenten) heeft. De grootste bron van uitstoot was het maken van de verpakking. Losse thee is dus milieuvriendelijker, al moet je dan wel opletten dat je er zuinig mee omspringt. Tijdens de teelt, komt het grootste deel van de uitstoot van de bemesting.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen