Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Zelf tempeh maken

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Soja

Verwerking

Plakjes tempeh.

Zelf tempeh maken

Om zelf tempeh te maken, moet je de sojabonen (600 gram voor een kilogram tempeh) splitsen in twee helften en zes tot achttien uur laten weken in water. 

Daarna kook je de bonen een half uur met vijf eetlepels azijn. 

Giet het water af en droog de sojabonen kort in een pan boven het vuur. 

Daarna mag de tempehstarter erdoor gemengd worden. Dat zijn schimmels van de soorten Rhizopus oryzae en/of Rhizopus oligosporus

De tempeh moet nu 36 tot 48 uren fermenteren in een incubator of op een warme plaats, bij een temperatuur van 28 à 32 °C. Daarna zijn de sojabonen aan elkaar geklit en vormen ze een compact geheel.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen