Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Regenwoud ruimt plaats voor soja

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Soja

Teelt

Regenwoud ruimt plaats voor soja.
Milieu

Voor de teelt van soja in Brazilië en Argentinië wordt er waardevol bos gekapt – het Amazonewoud – en grasland geruimd. Vaak gebeurt dat zonder toestemming op grondgebied dat eigendom is van lokale gemeenschappen. Ook indirect veroorzaakt soja ontbossing. De soja komt dan in de plaats van weilanden met vee, die op hun beurt uitbreiden in bebost gebied. In Brazilië maakte ongeveer 80 procent van het recent ontboste gebied plaats voor weiland.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen