Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Hoe ontstaat veen?

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Palmolie

Teelt

Blokken van veengrond.

Hoe ontstaat veen?

Veen ontstaat wanneer plantenresten zich gedurende duizenden jaren ophopen in stilstaand water en slechts gedeeltelijk vergaan. Omdat de ontbinding niet volledig is en er steeds meer dood plantenmateriaal bijkomt, onttrekt het veen CO2 aan de atmosfeer en slaat het op (het werd opgenomen door de planten, maar dus niet opnieuw afgegeven tijdens de ontbinding). De planten ontbinden niet omdat er geen zuurstof bij komt. De bacteriën die normaal gezien de planten verteren (composteren), kunnen onder die omstandigheden niet overleven.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen