Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Coffee Quality Institute

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Koffie

Verwerking

Een professionele cup taster in Colombia keurt koffie.
Sociaal

Coffee Quality Institute

Om kwaliteit van koffie te garanderen werd het Coffee Quality Institute (CQI) in Amerika opgericht. Wereldwijd lopen er ongeveer 3.500 professionele koffietesters rond die zowel robusta als arabica koffiebonen keuren. ‘Q tasters’ doen aan cup tasting en bepalen aan de hand van tal van specifieke parameters de kwaliteit van koffie. De aroma’s, smaak, textuur, zoetigheid, zuurtegraad en de nasmaak zijn daarbij de belangrijkste. Onder de aroma’s kunnen talrijke categorieën zoals chocolade, pittig, fruitig, fris en houtachtig slechts enkele onderverdelingen waaruit de ‘Q tasters’ kunnen kiezen. Bij smaak horen de zuurtegraad, zoutheid, zoetheid en bitterheid van de koffie. Door de koffie in hun mond te gorgelen, bepalen de proevers de textuur.

Uiteindelijk geven ze de koffiebonen een score. Die score gaat op 100 en 40 punten daarvan gaan enkel over de boon op zich. Daarbij spelen grootte en kleur een belangrijke rol. De overige 60 punten hebben betrekking op de eerder vermelde parameters.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé
Comments

Wij kijken uit naar jouw mening!

Bronvermeldingen