Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Belangrijke inkomstenbron voor ontwikkelingslanden

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Koffie

Teelt

Sociaal

Belangrijke inkomstenbron voor ontwikkelingslanden

Het grootste aandeel koffiebonen wordt in ontwikkelingslanden geproduceerd. Maar liefst 25 miljoen gezinnen in 50 verschillende ontwikkelingslanden zijn afhankelijk van de teelt van de bonen. 

Door de ongelooflijk lage prijs van koffiebonen, konden traditionele boeren de kwaliteit niet langer verzekeren. Om kleine boeren een betere kans op de internationale markt te geven en de kwaliteit van koffie te garanderen, werd er in 2007 door de International Coffee Organization een nieuw koffieakkoord ontworpen. Zodat zelfs traditionele koffieboeren makkelijker kunnen overleven. Het koffieakkoord streeft naar een duurzame economie met stabiele koffieprijzen door bijvoorbeeld de consumptie van koffie te promoten en de landbouwers bij te scholen.

Voorbeelden

Burundi: Burundi is voor 60 procent afhankelijk van de exportinkomsten van koffie. 

Honduras: Honduras is voor 25 procent afhankelijk van koffiebonen. 

Nicaragua: Nicaragua is voor 20 procent afhankelijk van de inkomsten van koffie. 

Oeganda: In Oeganda is 8 procent van de bevolking afhankelijk van de verkoop van koffiebonen.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé
Comments

Wij kijken uit naar jouw mening!

Bronvermeldingen