Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Koffie-automaten

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Koffie

Consumptie

Koffie-automaten

Automaat met koffiebonen: De automaten die koffiebonen voor jouw neus malen, maken ongetwijfeld de lekkerste koffie. Afhankelijk van het soort filter zit er een zekere hoeveelheid cafestol in jouw koffie. Bij een papieren filter zal die hoeveelheid niet groot zijn. Een metalen filter houdt de cholesterolverhogende stoffen minder goed tegen en dan wordt aangeraden niet meer dan 3 koppen per dag te drinken, ook al is de koffie nog zo lekker.

Automaat met oploskoffie: Vriesdroogkoffie is hetzelfde als oploskoffie of instantkoffie en wordt in de automaat gemengd met warm water. Dat komt in jouw kop terecht.

Liquid koffie: Liquid koffie is een andere benaming voor koffiesiroop die in de diepvries bewaard wordt. Het is een vloeibare concentratie die tienmaal zo sterk is als een normale kop koffie en later door de automaat met water wordt gemengd. Onder andere Douwe Egberts werkt met zulke apparaten en preparaten.

Reeds gemalen koffie: Tenslotte zijn er de ‘fresh brew’ automaten. Daarbij wordt water door reeds gemalen koffiebonen geperst. Het water komt maar eventjes in contact met de koffie. Onderzoek toont aan dat ‘fresh brew’ koffie hogere concentraties cafestol en kahweol bevat dan bij andere koffieapparaten het geval is. 

Meer weten?

Bekijk volledig tracé
Comments

Wij kijken uit naar jouw mening!

Bronvermeldingen