Net als koeien, ontstaat er bij geiten en schapen methaangas (CH4) tijdens de spijsvertering. Dat broeikasgas heeft 28 keer krachtiger effect dan CO₂ en vormt de grootste bron van uitstoot bij de geiten- en schapenteelt. Volgens een rapport van het FAO stoot de productie van schapen- en geitenmelk meer broeikasgassen uit dan die van koemelk. Per kilogram melk, komen er gemiddeld 2.8, 3.4 en 6.5 kg CO₂-equivalenten vrij voor melk van respectievelijk koeien, buffels en kleine herkauwers (schapen en geiten). Dat is een globaal gemiddelde - de uitstoot varieert sterk per regio. Kleine herkauwers, met name schapen, zouden zoveel uitstoten omdat hun melkproductie minder efficiënt is.
Er zijn veel minder gegevens beschikbaar over de koolstofvoetafdruk van kazen die niet van koemelk gemaakt zijn. Een Italiaanse studie rapporteerde een uitstoot van zeventien kilogram CO₂-equivalenten per kilogram pecorino Romano of pecorino di Osilo, gemaakt van schapenmelk. Pecorino is wel een erg harde kaas, waardoor ze relatief veel melk bevat.