Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Van afval tot kaas: ricotta

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Kaas

Afval

Bereiding van ricotta in Lombardije, Italië.
Milieu

Van afval tot kaas: ricotta

Ricotta betekent letterlijk opnieuw gekookt. De kaas is gemaakt van de wei die achterblijft na de productie van andere kazen zoals mozzarella of Parmezaanse kaas. De combinatie van hitte (tot 80ºC) en citroenzuur doet de eiwitten in de wei samenklitten. Het gaat voor de verandering niet zozeer om caseïne, de voornaamste eiwitten uit harde kazen, maar grotendeels om wei-eiwitten. Vaak voegt de producent ook melk toe aan het mengsel.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen