Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Gezond stofje in chocolade

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Chocolade

Consumptie

Gezondheid

Gezond stofje in chocolade

Verschillende gezondheidsvoordelen van chocolade zouden we te danken hebben aan de aanwezigheid van flavanolen (flavan-3-ol) in cacao. Flavanolen zijn antioxidanten en vormen een klasse binnen de flavonoïden, organische verbindingen die vaak voorkomen in planten en zorgen voor de felle kleur van fruit, bloemen en herfstbladeren

Inname van flavonoïden zou de bloeddruk verlagen, de bloeddoorstroming naar de hersenen en het hart verbeteren, bloedklonteringen verhinderen en beschadiging van de lichaamscellen bestrijden. Daarnaast kunnen ze zorgen voor een goed evenwicht tussen HDL- en LDL-cholesterol en ontstekingsremmend werken. Donkere chocolade bevat meer cacao, en dus meer flavanolen.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen