Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Duurzaamheidslabels voor chocolade

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Chocolade

Consumptie

Chocolade met een Fairtrade-label en een Europees bio-label.

Duurzaamheidslabels voor chocolade

Duurzaamheidslabels Ecocert en Fairtrade zijn fairtradelabels die je vaak op chocolade terugvindt. Voor chocolade die verkocht wordt met een Ecocert of Fairtrade label mag geen primair woud omgehakt zijn. De boeren die gecertificeerde cacao leveren, krijgen een gegarandeerde minimumprijs voor hun product en mogen niet aan dwang- of kinderarbeid doen. Bovenop de minimumprijs krijgen de producenten een fairtradepremie. Fairtrade wordt gecontroleerd door onafhankelijk controle-organisme Flo-cert. Bij Ecocert gebeurt de controle door Ecocert zelf. In België bedroeg het marktaandeel van fairtradechocolade in 2014 ongeveer 1 procent.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen