Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Gezonde anthocyanen

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Appel

Consumptie

Gezondheid

Gezonde anthocyanen

Die rode kleur is niet alleen mooi, anthocyanen zouden ook gezond zijn. Wetenschappers die ratten voeren met maïs met extra anthocyanen, ontdekten dat de dieren beter beschermd waren tegen hartfalen dan soortgenoten die maïs zonder anthocyanen te eten kregen.

Muizen van een ras dat makkelijk kanker ontwikkelt, kregen tomaten met extra anthocyanen. Met dat dieet leefden ze langer en ontwikkelden ze minder tumoren. Zowel de maïs als de tomaten waren genetisch gemanipuleerd om meer anthocyanen te bevatten.

Volgens enkele studies zouden de anthocyanen in appels ook symptomen van astma verlichten.Voorlopig is er echter nog onvoldoende bewijs op basis van experimenten met proefpersonen, om zeker te zijn van het gezonde effect van anthocyanen en andere polyfenolen. 

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen