Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Artikels van Eos Wetenschap

Uit de collectie van Eos Wetenschap

Gezondheid

Lekker slapen, gezonder eten

In de westerse wereld zijn we de afgelopen decennia gemiddeld steeds korter gaan slapen. Tegelijkertijd neemt het aantal gevallen van obesitas toe. Dat is waarschijnlijk geen toeval. Het blijkt dat slaapgebrek onze energiehuishouding in de war stuurt – met alle gevolgen van dien.

Eos Wetenschap

Uit de collectie van Eos Wetenschap
Gezondheid

Dodelijke kaas

Kaas gemaakt van rauwe melk is veel lekkerder, zeggen de kenners. Kaas gemaakt van rauwe melk is levensgevaarlijk, zeggen de specialisten. Steeds meer kaas wordt onder druk van de oprukkende reglementering bereid met gepasteuriseerde of met hitte behandelde melk. Maar het verzet hiertegen groeit bij de kaasliefhebbers.

Eos Wetenschap

Uit de collectie van Eos Wetenschap