Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Artikels van Els Verweire

Redacteur Eos - gespecialiseerd in gezondheid en geneeskunde
Stuur Els een bericht.

Gezondheid

Ernstig zieke patiënten voeden is precisiewerk

Hoeveel voeding heeft een ernstig zieke patiënt nodig? Gangbare berekeningen slaan de bal vaak mis, met meer infecties en complicaties als gevolg. Een meettoestel dat mee ontwikkeld werd aan het UZ Brussel moet een oplossing op maat bieden.

Els Verweire

Redacteur Eos - gespecialiseerd in gezondheid en geneeskunde
Gezondheid

Is zout echt zo ongezond?

Belgen consumeren dagelijks gemiddeld 9,5 gram zout. Dat is 1 gram of 10 procent minder dan in 2007, maar nog steeds 3,5 gram boven de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 6 gram. Een zoutrijke voeding zou onze bloeddruk de hoogte in jagen en ons risico op hart- en vaatziekten verhogen. Maar eigenlijk is daar weinig of geen hard bewijs voor. Eos-redacteur Els Verweire schreef eerder voor Eos een artikel over onze zoutconsumptie

Els Verweire

Redacteur Eos - gespecialiseerd in gezondheid en geneeskunde