Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Himalayazout

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Zout

Verwerking

Luchtfoto van de zoutbergen in Punjab.
Sociaal

In Punjab, in het noordoosten van Pakistan, ligt aan de voet van het Himalayagebergte de Khewra-zoutmijn. De benaming van het zout dat daar gewonnen wordt, doet vermoeden dat het zout op grote hoogte gemijnd wordt, maar niets is minder waar. De mijn ligt op slechts 288 meter hoogte. Himalayazout wordt met de hand uit de mijn gekapt door Pakistaanse mijnwerkers. Het is fysiek zwaar werk en we weten dat er dwangarbeid en kinderarbeid voorkomt in het land. Ook neemt men het niet altijd even nauw met beschermingsmaatregelen zoals mondkapjes, laarzen en bril. Het roze zout bestaat voor 98 tot 99 procent uit natriumchloride of keukenzout, de rest zijn andere zouten en sporenelementen. De aanwezigheid van ijzeroxide of ‘roest’ verklaart de roze kleur.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen