Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Ontbossing in de koffieteelt

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Koffie

Teelt

In Brazilië maakt steeds meer regenwoud plaats voor koffieplantages.
Milieu

Ontbossing in de koffieteelt

Brazilië is verantwoordelijk voor 32 procent van de wereldproductie van koffiebonen. De opbrengst van arabica koffiebonen is kleiner dan die van robusta koffiebonen. In Brazilië wordt er steeds meer natuurlijk bosgebied ontgonnen om plaats te ruimen voor nieuwe koffieplantages. 

Ook in Vietnam werden in het laagland al vele bomen gekapt om plaats te ruimen voor de aanleg van koffieplantages. 

In Ethiopië stelt men vast dat er ook ontbossing plaatsvindt, maar in de gebieden waar koffie groeit, is het minder erg dan in andere landbouwgebieden. Door het kappen van de bossen verdwijnt het leefgebied van vele dieren- en plantensoorten. Daardoor is koffie, net als vele andere tropische exportgewassen, mee verantwoordelijk voor het dalen van de biodiversiteit.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen