Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

De duurste koffie ter wereld

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Koffie

Teelt

Kopi Luwak, koffie geoogst uit de uitwerpselen van de civetkat op Bali in Indonesië.
Sociaal

De duurste koffie ter wereld

Wist je dat dat de duurste koffie ter wereld wordt uitgepoept? De civetkat of loewak (Paradoxurus hermaphroditus) is een zoogdier van de familie Viverridae, civetkatachtigen. Ze zijn slechts ver verwant met katten. De civetkat weet precies wanneer koffiebessen rijp zijn en eet ze dan op. De bessen worden deels verteerd en de civetkat scheidt de bonen onverteerd uit. 

Die koffiebonen worden verzameld, gewassen en gebrand door de plaatselijke bevolking. De koffie is een ware delicatesse en een kopje Kopi Loewak kost al snel 12 euro.

Meestal worden de uitwerpselen van de loewak niet verzameld in het wild, maar sluiten de koffieboeren de dieren op in een kooi. 

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen