Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

International Coffee Organization

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Koffie

Consumptie

De directeur van het ICO spreekt op een congres in Ivoorkust.
Sociaal

International Coffee Organization

De International Coffee Organization (ICO) werd in 1963 in Londen opgericht omwille van de economische belangen van koffie. Het is de grootste intergouvernementele organisatie voor koffie. De leden zijn zowel importerende als exporterende landen. Het oorspronkelijke doel van de organisatie was de fluctuerende prijzen van koffie te beheersen, maar dat liep spaak in 1989 omdat Brazilië en de Verenigde Staten zich niet aan de afspraken hielden. Nu focust de organisatie zich op de kwaliteitsverbetering en de promotie van koffieconsumptie

International Coffee Agreement (ICA): Het eerste internationaal koffieakkoord werd in 1963 opgestart. Door de productie te beperken en een voorraad aan te leggen, trachtte ICO de prijs van koffie constant te houden. Dat werd door enkele economische clausules bepaald. Er werd geen rekening gehouden met de kleinere landen en Brazilië en de Verenigde Staten brachten hun koffie op de vrije markt. Daardoor ontstond er chaos en overproductie met hevige prijsschommelingen als gevolg

Het akkoord liep af in 1989 en sindsdien geldt de vrije markt voor de koffieprijzen. Ontwikkelingslanden gingen massaal koffie planten en die plant is nu een belangrijke vorm van inkomen voor een heel aantal ontwikkelingslanden.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen